Samenlevingscontract

Samenlevingscontract

Woont u samen of gaat u binnenkort samenwonen? En bent u ongehuwd en niet als partner geregistreerd? Dan is het verstandig om een samenlevingscontract op te stellen.

In het samenlevingscontract maakt u afspraken over (onder andere): Hoe u de kosten van de huishouding verdeeld, of u elkaar aanwijst voor het partnerpensioen, er kan een zogenaamd verblijvingsbeding worden opgenomen zodat goederen die van u gezamenlijk zijn na overlijden van de ene partner aan de andere partner toekomen. Verder maakt u afspraken over de eigen woning of de huurwoning voor het geval uw relatie eindigt anders dan door overlijden. Investeert één van u beiden meer in de eigen woning? Ook dat kan worden vastgelegd.

Soms is een samenlevingscontract niet voldoende om alle zaken goed te regelen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er kinderen zijn of als de eigen woning niet gezamenlijk is aangekocht. Mocht dit voor u gelden dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij u van een goed advies kunnen voorzien, ook kunt u altijd een afspraak maken voor een (vrijblijvende) bespreking.

U kunt nu online een samenlevingscontract aanvragen door onderstaande vragen te beantwoorden en het formulier te versturen. Wij beoordelen of het samenlevingscontract voor u passend is en nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

 
  • Gegevens partner 1

  • Gegevens partner 2

  • Aanvullende informatie