Handige bestanden voor u

Wij hebben een aantal handige documenten voor u op een rij gezet

Hier vindt u de brochures van onze beroepsorganisatie en de notariële specialistenvereniging EPN (Estate Planning Notariaat) waarin informatie is opgenomen over de aan-of verkoop van een woning, het levenstestament, het samenlevingscontract,

huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden, een erfenis of wat u allemaal kunt regelen in een testament. U kunt de brochures gebruiken om informatie te vergaren of om u voor te bereiden op een gesprek met de notaris.

Woning kopen of verkopen

Als u een woning gaat kopen of verkopen moeten er allerlei zaken geregeld worden. De afspraken die u maakt met de (ver)koper legt u vast in een koopcontract.

De notaris kan dit contract voor u opstellen als u dat wenst. De echte eigendomsoverdracht vindt plaats door de akte van levering die de notaris opmaakt. Deze akte wordt na het tekenen ingeschreven bij het Kadaster.

Woning kopen

In deze brochure wordt uitgelegd wat u allemaal in een koopcontract kunt opnemen en waar u om moet denken. Daarnaast treft u informatie aan over een hypotheek en met welke kosten u rekening moet houden.

Brochure kopen van een huis
Woning verkopen

In deze brochure leest u wat u allemaal moet regelen voor uw woning verkocht is. U leest wat uw rechten en plichten zijn, welke problemen veel voorkomen, hoe u om kunt gaan met een koper die ingebreke blijft en waarom u naar de notaris moet.

Brochure Woning verkopen

Samenwonen, trouwen of geregistreerd partnerschap

Als u besloten hebt samen met uw partner verder te gaan, kunt u kiezen voor een lat relatie, om “gewoon” samen te wonen of juist te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan.

Elke vorm heeft zijn eigen gevolgen, rechten en verplichtingen. U bepaalt samen welke vorm het beste bij u past.

Samen verder

In deze brochure treft u in het eerste deel informatie aan over huwelijkse voorwaarden bij een huwelijk of partnerschapsvoorwaarden bij een geregistreerd partnerschap. In het tweede deel is informatie opgenomen over wat u allemaal kunt regelen in een samenlevingscontract en waarom een samenlevingscontract vaak noodzakelijk is.

Brochure Samen verder

Hoe regelt u uw nalatenschap?

Weet u wat de wet op het erfrecht bepaalt in uw situatie? Wat kunt u allemaal in een testament opnemen, hoe stelt u een testament op en is het altijd noodzakelijk om een testament op te stellen?

U kunt op ons kantoor terecht voor een gratis adviesgesprek Algemene informatie over deze onderwerpen vindt u ook in de brochure “Hoe regel ik mijn nalatenschap”.

Hoe regelt u uw nalatenschap

Nalatenschap

Hoe regelt u uw Levenstestament?

Wie behartigt uw belangen als u het niet meer kunt? Stel u krijgt een beroerte of u ligt langere tijd in het ziekenhuis of u wordt “gewoon” een dagje ouder en het lukt allemaal niet meer zo goed.

Wie behartigt dan uw financiële en medische wensen? Het is belangrijk dit tijdig vast te leggen in een levenstestament of een volmacht.

Het levenstestament
Het levenstestament
Waar zeg ik ja tegen?

In deze folder zijn de taken en de verantwoordelijkheden van de gevolmachtigde bij een levenstestament opgenomen. Ook is een handig stappenplan opgenomen.

Waar zeg ik JA tegen?

U heeft geërfd. Waar moet u om denken?

Als er iemand overlijdt in uw nabije omgeving breekt er een moeilijke tijd aan. Een tijd met verdriet, maar ook een tijd waar in veel geregeld moet worden. Eerst de uitvaart, maar

daarna een heleboel zaken waar de notaris u behulpzaam bij kan zijn. De notaris kan u veel werk uit handen nemen en u adviseren wat u wel of niet moet doen.

Een erfenis wat nu?

In de brochure “een erfenis wat nu?” treft u informatie over de wijzes van aanvaarden of verwerpen van een nalatenschap, wat er allemaal komt kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap, welke lastige situaties zich kunnen voordoen en met welke kosten u te maken krijgt. Achterin de brochure treft u een uitgebreide checklist aan met wat u allemaal moet regelen na een overlijden.

Een erfenis wat nu?

Opzoek naar andere informatie?