13 november: dag van de erfenis en testamentcheck!

Allerzielen is een gedenkdag waarop overleden dierbaren worden herdacht. Een aantal dagen later, op 13 november, vindt de Dag van de Erfenis plaats. Het verdriet om het verlies van een naaste wordt vaak overschaduwd door de problemen bij de afwikkeling van de erfenis. Dit kan leiden tot conflicten en ruzies binnen families. De Dag van de Erfenis is in het leven geroepen om aandacht te geven aan deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen, zodat de nalatenschap naar ieders tevredenheid afgewikkeld kan worden. 

Een erfenis
Wat moet er geregeld worden na het overlijden van een dierbare en wat gebeurt er met de erfenis? Als er een testament is, staat daar precies in wie wat krijgt. Als er geen testament is, dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Als erfgenaam kun je alsnog kiezen hoe je de erfenis aanvaardt. Meer weten over een erfenis?

Kom je er samen niet uit?
Lukt het niet om zonder problemen de nalatenschap af te wikkelen? Denk eens aan professionele en deskundige begeleiding. Een erfrechtspecialist kan je helpen om de nalatenschap naar ieder tevredenheid af te wikkelen. Denk eens aan een specialist van vFAS (vereniging van advocaat-erfrechtspecialisten), de VMN (vereniging van Mediators in het Notariaat) en de EPN (vereniging van Estate Planners in het notariaat).

Mirjam is aangesloten bij de EPN en is daarom op de Dag van de Erfenis (13 november 2020) te bereiken voor gratis advies over de afwikkeling van de nalatenschap, over je testament en/of andere vragen die met een erfenis te maken hebben, zoals bijvoorbeeld de rol van een executeur. 

Testamentcheck
Past jouw testament nog wel bij jouw wensen? Het is goed mogelijk dat jouw testament niet meer helemaal up-to-date is. Laat regelmatig jouw testament checken! Op 13 november zal ik ook beschikbaar zijn om vrijblijvend naar jouw testament te kijken. Neem contact op via telefoon of e-mail.

Vragen?

Wil jij meer informatie over het afwikkelen van nalatenschap, wil je jouw testament laten checken of heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag! 

Neem contact op

 
Button