Boekenweek: 10 boeken over familie, financiën en wonen, nalatenschap en ondernemen.

Het is deze week Nationale Boekenweek. Jaarlijks vieren we tien dagen lang promotie voor het (Nederlandstalige) boek, met als doel boeken steviger te verankeren in de samenleving. Tegenwoordig kun je boeken in allerlei soorten en maten krijgen: van zelfhulpboeken tot romans en van paperbacks tot een e-book. Voor ons vakgebied: het notariaat, zijn ook genoeg leuke, informatieve en praktische boeken te vinden. Daarom is het kader van de Boekenweek, onze aanraders op het gebied van familie, financiën en wonen, nalatenschap en ondernemen. 

Wie erft de naaktkat? – Lucienne van der Geld 
Wist je dat je gewoon een naaktkat kunt ervan van je oom of tante? Maar ook een huis, een Tesla of geld. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, want iedereen is erfgenaam van een ander en iedereen heeft een ergernis achter te laten. In het boek ‘Wie erft de naaktkat?’ van Lucienne van der Geld leer je alles over nalaten en erven.  

Voorkom ruzie bij de kist – Bernard Schols & Heidi Klijsen
In dit boek word je door de auteurs meegenomen op een humorvolle wijze om de volgende vragen te beantwoorden: hoe erf je zonder scherven? Wat kun je doen om de fiscus zoveel mogelijk buiten de deur te houden? Hoe ban je erfrechtelijke bloopers uit je testament en is het mogelijk om je kinderen te onterven?  

Samenwonen doe je zo! – Robert Doggers
Als je gaat samenwonen verandert er veel en moet je besluiten wie de boodschappen doet en hoe je samen de financiën regelt. Dit boek gaat over gezelligheid en concessies doen op de vierkante meter. Met 50 tips om samenwonen leuker en makkelijker te maken en de ultieme samenwoontest.  

Getrouwd zijn is de hemel niet - Annemarie van Heijningen-Steenbergen
Geen standaard huwelijksboek waar gestreefd wordt naar een volmaakt gelukkig huwelijk. ‘Getrouwd zijn is de hemel niet’ is een hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend boek alsof je lezend naar een cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte. 

Wat een scheidboek – Maaike Olde Olthof 
Een boek waarin de auteur haar verhaal vertelt als gescheiden en alleenstaande moeder van twee dochters. Scheiden doe je niet zomaar en zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn. Met columns vertelt ze nuchter, kwetsbaar en met de nodige zelfspot over het leven als gescheiden moeder. Hoe vind je je weg in het aangepaste gezin, de omgang met je ex, de kinderen het werk en de nieuwe liefde. 

Tim ertussenin – Tim Douwsma
Tim is zeven als zijn ouders gaan scheiden en vraagt zich af of het zijn schuld is. Het verhaal van kleine Tim wordt afgewisseld met de tips van Tim zelf, die alles met andere ogen bekijkt nu hij ouder is. Door dit boek hoopt Tim dat kinderen steun kunnen vinden in zijn verhaal en zich daardoor minder alleen voelen. 

Grip op je geld en je leven – Iris Brik
Hoe krijg je grip op je geld in plaats van dat het geld jou in zijn greep houdt? In dit boek behandelt Iris vijf belangrijke onderwerpen die betrekking hebben op geldzaken: je relatie, je werk, je woning, je vermogen en je vrije tijd. 

De financiële detox – Joëlla Opraus & Nathalie van Wingerden
Heb je geen idee waar je geld elke maand naar toe vliegt? Loop je met een grote boog om je administratiemap heen? Met dit boek breng je de financiële situatie in kaart en reken je af met geldstress. Naast inzicht krijgen, ga je ook een detox doen, waarbij je door opdrachten orde op zaken stelt in je portemonnee.

Handboek: is ondernemen iets voor jou? – Karen Romme & Karel Wijne
De arbeidsmarkt verandert. Er zijn steeds minder vaste banen en meer klussen voor zelfstandige ondernemers. Is dat iets voor jou? Wat weet je over het ondernemerschap? Dit handboek helpt je een beeld te vormen wat er allemaal komt kijken bij het beginnen van een eigen bedrijf en of het iets voor je is.  

99 redenen om te stoppen en toch door te gaan – Daan Weddepohl
Een inspirerend verhaal over de uitdagingen die je als start-up ondernemer tegenkomt. Een reis langs de hoge toppen en de diepe dalen van Daan Weddepohl, de oprichter van Peerby. Hij vertelt openhartig over de zoektocht naar een nieuw verdienmodel, het vinden van investeerders en het ontslaan van medewerkers. 

Heb jij een boek gelezen dat in dit rijtje past? Laat het ons weten zodat we uiteindelijk een goede lijst aan boeken kunnen samenstellen die vallen binnen familie, nalatenschap, wonen en ondernemen.

 
Button