Past jouw testament nog bij jou?

Jaren geleden zei je het ‘ja-woord’ tegen de liefde van je leven en heb je ook gelijk maar een testament opgesteld. Of je hebt jouw droomhuis gekocht en daarbij een testament op laten maken. Wat de reden ook is dat je een testament hebt laten opmaken, past dit testament nog wel bij jou? Passen de keuzes die je toen hebt gemaakt, nog bij jouw huidige wensen en situatie? Weet je überhaupt nog wat er in je testament staat?

Persoonlijke veranderingen
Elk jaar verandert jouw leven. Of je het nu wil of net, het gebeurt. Je krijgt (klein)kinderen, je hebt een flinke geldprijs gewonnen, je gaat verhuizen of je gaat uit elkaar. Op elk moment dat er iets in jouw leven verandert, kan het zijn dat de zaken die je in jouw testament hebt opgenomen niet meer relevant zijn. Misschien heb je een nieuwe hobby ontdekt die plotseling is uitgegroeid tot een eigen bedrijf en daarover had je toen der tijd nog niks in jouw testament gezet. 

Wetsveranderingen
Naast persoonlijke veranderingen kan het ook zijn dat door wetsveranderingen jouw testament niet meer up-to-date of voordelig is. Jaarlijks vinden er wetsveranderingen plaats die wellicht gevolgen hebben voor je testament. Je wil natuurlijk niet dat jouw erfgenamen voor vervelende verrassingen komen te staan. 

Het is verstandig om eens in de vijf jaar jouw testament te laten controleren. Past het nog wel bij jouw huidige wensen en situatie?

Testament is altijd geldig
Het is niet zo dat als je je testament verscheurt, omdat deze bijvoorbeeld niet meer up-to-date is, het testament niet meer geldt. Als je een testament hebt gemaakt is deze voor altijd geldig. Het testament is ingeschreven in het Centraal Testamentenregister en daardoor is verscheuren of weggooien niet voldoende. Als je wijzigingen wil maken, worden deze wijzigingen opgenomen in een nieuwe testament die weer ingeschreven wordt in het Centraal Testamentenregister. 

Laat je testament checken
Bij ons kun je altijd je testament laten checken, wijzigen of herroepen. Wij adviseren om eens in de vijf jaar langs te komen om je testament te controleren. Dus, is het tijd om jouw testament weer eens te checken? Aanstaande vrijdag, 8 november 2019 is het Testamentcheckdag en kun je een afspraak met ons maken om jouw testament gratis te laten controleren. Zo ben je weer up-to-date! 

Heb je nog geen testament? Ook dan ben je van harte welkom! In een testament bepaal je wat er met je bezittingen moet gebeuren als je overlijdt, dat wil je toch ook goed geregeld hebben?

Heb je nog geen testament? 

Ook dan ben je van harte welkom! In een testament bepaal je wat er met je bezittingen moet gebeuren als je overlijdt, dat wil je toch ook goed geregeld hebben?

 
Button