We gaan weer 'gewoon' werken!

Vanaf deze week gaan wij weer ‘gewoon’ werken, voor zover gewoon ‘gewoon’ is. Als vitaal beroep bleven wij open en werkten we via verschillende creatieve manieren: passeren op de parkeerplaats, afspraken via videobellen en samenlevingscontracten afsluiten in de webshop. Nu de maatregelen iets zijn versoepeld, versoepelen wij onze werkwijze ook weer een beetje. 

Terug naar hoe het was kan nog niet, maar we gaan wel weer zoveel mogelijk passeren hier op kantoor. Mét spatscherm, papieren koffiebekertjes en reclamepennen voor het tekenen. Natuurlijk zullen wij te allen tijde op anderhalve meter afstand blijven. 

Noodwet
Zoals we in de blog ‘Hoe gaat het met het notariaat tijdens deze coronacrisis?’ al hadden verteld, werd er gewerkt aan een noodwet om er zeker van te zijn dat aktes die nu op een creatieve wijze gepasseerd worden, ook rechtsgeldig zijn. Deze noodwet is in werking getreden en geldt vanaf 16 maart tot 1 september 2020. 

Deze noodwet is alleen van toepassing op het tekenen van testamenten, levenstestamenten en hypotheekakten voor iemand die niet bij de notaris kan verschijnen, bijvoorbeeld een coronapatiënt of iemand in quarantaine. Deze akten kunnen namelijk niet met een onderhandse volmacht getekend worden, maar alleen in aanwezigheid van de notaris. Het tekenen van een akte op afstand gaat als volgt: er wordt een tweezijdige audio- en videoverbinding gemaakt, de notaris neemt de akte door, de cliënt verklaart niet te kunnen tekenen, de notaris maakt hiervan melding in de akte en tekent de akte in aanwezigheid van twee getuigen.  

Heb je vragen over jouw bezoek aan ons kantoor in combinatie met de maatregelen of over de noodwet? Laat het ons gerust weten, wij staan voor je klaar om te helpen! 

 
Button